تماس ویژه (مشاوره رایگان): 02141858

هزینه ثبت برند؛ بررسی مراحل ثبت برند ۱۴۰۲

هزینه ثبت برند

امروزه بسیاری از افراد اقدام به ثبت برند خود در حیطه های مختلفی نظیر تولیدی لباس، کیف، کفش و … می کنند و این موضوع روز به روز همه گیرتر می شود، چرا که در ابتدای امر با ثبت برند به اعتبار بیزینس تان افزوده خواهد شد. اما یکی از سوالات اصلی کاربران در شروع کار این است که هزینه ثبت برند چقدر است؟ ما در مقاله هزینه ثبت برند ۱۴۰۲ سعی داریم به سوالات پرتکرار شما خوانندگان و همراهان گرامی پاسخ دهیم، در ادامه مطلب همراه ما باشید.

فرآیند ثبت برند و لیست هزینه ثبت برند

هزینه ثبت برند

فرآیند ثبت برند شامل ۶ مرحله اساسی است که در ادامه مطلب به توضیح مختصری در مورد هر کدام از آنها می پردازیم. در مرحله اول شما باید یک نام شایسته برای برند خود انتخاب کنید. دقت داشته باشید که هر چقدر نام برند بیشتر به کالا و خدماتی که ارائه می دهید نزدیک باشد و در عین سادگی سریعا ذهن مشتری را به سمت و سوی تیم و شرکت شما سوق دهد موفق تر خواهید بود. پس از انتخاب یک یا چند نام پیشنهادی برای برند خود نوبت به استعلام این اسم می رسد تا مطمئن شویم قبلا توسط هیچ شخص یا اشخاص دیگری ثبت نشده باشد.

در این مورد نیز تیم ما کنار شماست و بررسی تکراری نبودن نام برند و نشان و لوگوی تجاری شما بر عهده ما خواهد بود. مرحله سوم شامل کامل کردن مدارکی است که برای ثبت برند نیاز است. مرحله چهارم نیز شامل ثبت نمودن اظهارنامه علامت تجاری است که در اینجا به منظور تایید حساب کاربری تان یک گواهی امضاء از دفترخانه اسناد رسمی دریافت خواهد شد که در این مرحله نیز کارشناسان ما کنارتان خواهند بود. مرحله پنجم شامل پرداخت نمودن هزینه های اداری است و در مرحله ششم و آخر وکیل مورد نظر کارهای مرتبط به ثبت برند را انجام خواهد داد. در زیر این مطلب نیز لیست هزینه ثبت برند در سال ۱۴۰۲ را آورده ایم.

لیست هزینه ثبت برند در سال 1402 (اشخاص حقیقی)

  • تعرفه تنظیم اسناد: سیصد و ده هزار تومان
  • هزینه بارگذاری مدارک و ورود اطلاعات: سیصد و هشتاد هزار تومان
  • تعرفه ثبت اظهارنامه ثبت برند: هشتصد هزار تومان
  • تعرفه حق الثبت برای هر طبقه: سیصد هزار تومان
  • تعرفه مراجعه به اداره پست و امضا دفاتر: چهارصد و نود هزار تومان
  • تعرفه آگهی روزنامه رسمی (بار اول): متغیر است ( بین 300 هزار تا 2 میلیون تومان)
  • تعرفه ثبت آگهی در روزنامه رسمی برای بار دوم: به میزان هزینه آگهی روزنامه رسمی اول بستگی دارد

لیست هزینه های ثبت برند در سال 1402 (اشخاص حقوقی)

  • تعرفه تنظیم اسناد: 310000 تومان
  • هزینه بارگذاری مدارک و ورود اطلاعات: 1.900.000 تومان
  • تعرفه ثبت اظهارنامه ثبت برند: تماس بگیرید
  • تعرفه حق الثبت برای هر طبقه: 300.000
  • تعرفه مراجعه به اداره پست و امضا دفاتر: متغیر است
  • تعرفه آگهی روزنامه رسمی (بار اول): متغیر است ( بین 300 هزار تا 2 میلیون تومان)
  • تعرفه ثبت آگهی در روزنامه رسمی برای بار دوم: به میزان هزینه آگهی روزنامه رسمی اول بستگی دارد

چرا به ثبت برند نیاز داریم؟

هزینه ثبت برند

حتما این سوال برای شما پیش آمده است که مزایا ثبت برند چیست و چرا به ثبت برند نیاز داریم؟ پاسخ به این پرسش را با یک مثال ساده شروع میکنیم معروف ترین برندی که در ارتباط با گوشی موبایل می شناسید چیست؟ آیفون؟ سامسونگ؟ معروف ترین برند فلش مموری که می شناسید چیست؟ سن دیسک؟ اچ پی؟ وقتی به فروشگاه های اینترنتی فکر می کنید اولین سایتی که نام آن در ذهن شما نقش می بندد چیست؟ دیجی کالا، مگر نه؟

در واقع همه ما این کمپانی های ذکر شده را به یک نام و برند خاص می شناسیم و برای مثال وقتی در یک جمع دوستانه در حال گفتگو کردن هستیم به سادگی می گوییم بهترین گوشی آیفون است، یا فلش مموری خوب میخواهی؟ چه بهتر از سن دیسک؟ این مورد ساده ترین مثال درباره لزوم ثبت برند بود که سبب می شود در ذهن ها ماندگار شوید. علاوه بر این در ادامه مطلب چند مورد از مزایا اصلی و مهم ثبت برند را بررسی کردیم، خواندن ادامه مطلب را از دست ندهید.

حفظ اعتبار و کسب اعتماد  مشتریان

ماندگاری هر محصول و خدماتی در ابتدا امر به برندی بر می گردد که افراد آن را به آن نام به یاد می آورند. سادگی، خوش آوایی و در عین حال صلابتی که از نام برند انتخابی شما نشات می گیرد چیزی نیست که به راحتی از ذهن مشتریان تان پاک شود. اقدام کردن به ثبت برند قطعا به اعتبار شما افزوده، سبب افزایش اعتماد مشتریان تان شده و نیز فروش بیشتر کالاها و خدمات تان را در پی خواهد داشت که در بلند مدت بر کسب سود بیشتر تاثیر به سزایی دارد.

زمانی را تصور کنید که آنچنان در مسیر پیشرفت و توسعه قرار بگیرید که حتی در سایر شهرهای استان خود و حتی سراسر کشور اقدام به تاسیس شعبه کنید و افراد زیادی جهت گرفتن نمایندگی برند تان به شما رجوع کنند، شاید در نگاه اول این یک چشم انداز و دوراندیشی امیدوار کننده، بسیار هیجان انگیز و دور از انتظار به نظر برسد، اما واقعیتی است که برای خیلی از افراد تازه کار اما مصمم و استارت آپ ها رخ می دهد.

جلوگیری از سوء استفاده رقبا

با دریافت کردن سند ثبت نشان تجاری این حق قانونی را پیدا می کنید که با افرادی که قصد سوء استفاده از نام و برند شما را دارند مقابله کنید و خیالتان از این بابت آسوده باشد که قانون در این جریان کنار شماست. آخرین مزیتی که ثبت برند دارد این است که تیم شما در برابر سایر رقبایی که در بازار حضور دارند شناخته خواهد شد و در واقع می توانید انحصار محصولات و خدماتی که عرضه می کنید را در دست گرفته و لوگو و برند خاص خود را داشته باشید.

خیلی از افراد هستند که در ابتدا شروع کار یک نام ساده را برای برند خود برمی گزینند و به علت عدم تجربه یا ناامیدی در زمینه کاری، قید ثبت برند را می زنند در حالی که پس از گذشت چند سال بازار را در دست خود می گیرند، اما متاسفانه به علت عدم ثبت برند و حتی داشتن نام تکراری هیچگونه حق دفاعی از برند ثبت نشده خود ندارند و اعتباری که بین مشتریان کسب کرده اند را در طی مدت کوتاهی از دست می دهند، چرا که مجبور به تغییر نام برند خود خواهند شد؛ برای جلوگیری از چنین اتفاقی توصیه ما اقدام سریع برای ثبت برند است.

مدارک لازم برای ثبت برند

برای ثبت برند در ایران، مدارک زیر که شامل فرم درخواست ثبت برند، کپی از کارت ملی یا شناسنامه صاحب برند، نمونه ای از برند، مجوزهای خاص (در صورت لزوم) و مدارک مربوط به پرداخت هزینه ثبت برند بوده که معمولا مورد نیاز خواهد بود و در ادامه مطلب به توضیح مختصری در مورد آنها می پردازیم.

  1. فرم درخواست ثبت برند: شامل اطلاعات کامل در مورد برند، شرح کالا یا خدمات مرتبط و اطلاعات صاحب برند یا نماینده قانونی است.
  2. کپی از کارت ملی یا شناسنامه صاحب برند: برای اشخاص حقیقی، نیاز به کپی از کارت ملی یا شناسنامه است. برای نمایندگان حقوقی، نیز نیاز به کپی از تصویب نامه تعیین نماینده قانونی و کارت ملی نماینده است. (برای برند های لاتین نیاز دارید تا کارت بازرگانی نیز ارائه دهید)
  3. نمونه از برند: شامل لوگو، نشان تجاری، نماد یا هر نمونه دیگری از برند است. این نمونه باید به صورت الکترونیکی باشد و در فرمت قابل قبول ارائه شود.
  4. مجوزهای خاص (در صورت لزوم): در برخی موارد خاص، ممکن است نیاز به مجوزهای خاص دیگری نیز باشد. به عنوان مثال، برای برندهای مرتبط با صنایع خاص مانند صنعت دارویی یا غذایی، ممکن است نیاز به مجوزهای بهداشتی یا غذایی داشته باشید.
  5. هزینه ثبت برند: برای ثبت برند، باید هزینه‌های مربوطه را پرداخت کنید. این هزینه‌ها شامل هزینه ثبت برند در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و هزینه‌های مشاوره حقوقی یا وکیل می‌شود.

لطفاً توجه داشته باشید که این فهرست تنها شامل مدارک عمومی است و ممکن است در برخی موارد خاص نیاز به مدارک و اطلاعات دیگری نیز باشد. بهتر است قبل از شروع فرآیند ثبت برند، با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور یا متخصصان حقوقی مشورت کنید تا در مورد مدارک دقیق و مورد نیاز برای برند خود مطلع شوید.

کلام آخر:

شاید در نگاه اول اینطور به نظر برسد که ثبت برند یک عمل هزینه‌ بر است. اما در واقع ثبت برند عملی است که برای حمایت از حقوق مالکیت فکری و تشخیص برندی که شما ساخته‌ اید لازم است. هزینه‌ های ثبت برند شامل مبالغ مربوط به پرداخت هزینه ثبت برند در سازمان مربوطه، هزینه‌ های مشاوره حقوقی یا وکیل و هزینه‌ های مرتبط با تهیه مدارک و لوازم مورد نیاز برای ارائه در فرآیند ثبت می‌شود. این هزینه‌ها ممکن است متغیر باشند و بسته به کشور، سیاست‌ های ثبت برند و مشخصات مورد نظر شما متفاوت باشند.

بنابراین قبل از شروع فرآیند ثبت برند، مناسب است با مراجعه به سازمان ثبت برندها و یا مشاورین حقوقی متخصص در این زمینه، هزینه‌های مورد انتظار را بررسی و در نظر بگیرید که ما در این مقاله به آنها اشاره نمودیم. در نهایت، هزینه ثبت برند تلفیقی از فعالیت‌های حقوقی، مدارک و مشاوره است که با هدف حفظ و حمایت از برند شما صورت می‌گیرد. امیدواریم خواندن این مقاله برای شما کمک کننده بوده باشد، لطفا اگر سوالی دارید آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

دیدگاه خود را بنویسید