تماس ویژه (مشاوره رایگان): 02141858

راهنمای نام شرکت

نام شرکت راهنمای انتخاب نام شرکت در موسسه ثبت شرکت ها

چه نامی برای شرکت خود انتخاب کنم؟ به کدام موسسه ثبت شرکت مراجعه کنیم که در صورت نیاز راهنمای کامل و رایگان در اختیارمان بگذارد؟

انتخاب اسم هر شخصیت حقوقی به همراه ثبت هر شرکت یا موسسه سبب رعایت تمامی مقرارت و دستورات مربوطه و عندالاقتضاء دریافت مجوز های لازم و ارائه همه مدارک ثبت شرکت خواهد بود.

زمانی که قصد دارید شرکت خود را به ثبت برسانید لازم است که نامی مناسب برای آن برگزینید. برای اینکه قادر باشید در نهایت پس از مشاوره با مراکز معتبر ثبت شرکت، یک اسم خوب برای شرکت خود انتخاب کنید باید بتوانید به این پرسش هایی اساسی جواب مناسبی دهید که در سایت آگاه ثبت به هریک پاسخ درستی داده شده است.

از نام تجاری منتخب چه توقعی در راستای موفقیت شرکتم دارم؟

انتخاب اسم مناسب، برای شرکت می تواند تمایز بسیاری بین شما و رقبا ایجاد نماید و این سبب خواهد شد شما به بهترین مکان های رقابتی قدم بگذارید. از طرفی انتخاب اسم نادرست نیز می تواند به همان میزان قدرت سقوط داشته باشد. البته قبل از همه این موارد باید برند تجاری تان را و مقام آن را نشخیص دهید و بر رقبا و استراتژی آن ها اشراف داشته باشید.

آیا اسم تجاری سبب محدود شدن فعالیت می شود؟

همیشه باید از اسم و برند هایی که محصولات شما، خدمات و به طور کلی موفقیت و پیشرفت کارتان را محدود می کند دور بمانید. بدین منظور باید آینده ی کاری شرکت و فعالیت های آن را در نظر گرفته تا در وسط کار نیازی به تغییر ثبت نام شرکت و علامت شرکت خود نداشته باشید.

آیا نام تجاری نشان دهنده موضوع فعالیت است؟

انتخاب نامی که به حوزه کاری مربوط باشد بسیار حائز اهمیت است و می تواند باعث افزایش موفقیت شود چرا که اذهان مخاطبین را برنامه ریزی می کند اما نباید از یاد برد که انتخاب اسم شرکت متناسب با پیشه، نتواند سهولت تلفظ اسم را از بین ببرد. در حقیقیت اول باید به ماندگاری اسم توجه نمود و سپس به تناسب.

آیا این اسم درذهن ماندگار است؟

معمولا اسم هایی که آسان تر و کوتاه هستند بیشتر در ذهن ماندگاری دارند. در علم و قوانین انتخاب نام برای شرکت ها این طور ذکر شده که اگر نام مورد نظر دو سیلابی باشد ماندگاری اش در افکار مخاطبین بیشتر می باشد. درضمن آوای کلمات نیز می تواند به اندازه زیادی در ماندگاری آن ها تاثیر گذار باشد، اگر در کلمات نام شرکت از حرف های کم کاربرد تر مثل ژ و گ و… به کار برده شود می تواند اثرات مثبتی بر جای بگذارد.

آیا ادای واژه های این نام ساده است؟

بعضی از افراد با این تصور که برگزیدن نام دشوار و مشکل می تواند تمایزی بین رقبا ایجاد نماید اسم های سختی برای شرکت خود برمی گزینند. اما کارشناسان انتخاب نام تجاری با این روند اختلاف نظر دارند. گاهی اوقات اسمی را برمی گزینیم که به نوشتار اشتباه املایی یک کلمه دیگر شباهت دارد که این گونه نام ها باید کاملا حذف شوند.

از نظر کارشناسان آگاه ثبت، بهتر است نام شرکت را حداقل سسه تا چهار سیلابه انتخاب نمود و ابتدای هر واژه را پس از ثبت شرکت به عنوان ثبت برند انجام دهیم. بعنوان مثال شرکتی که نام آن “تجارت عمران سازه آریا” هست میتواند برندی با عنوان “TOSA” به ثبت برساند.

مواردی که باید به آن توجه داشت:

متقاضی انتخاب اسم خوب باید عضوی از شرکا یا موسسین یا وکیل رسمی دادگستری به همراه وکالتنامه رسمی باشد.

طبق ماده ۱۳۸ بخشنامه ثبتی، اسم های درخواستی متقاضیان نباید در تاریخچه ثبتی عین یا تشابه در پایگاه اطلاعاتی موسسه ثبت شرکت ها داشته باشد.

از استفاده اسامی و اصطلاحات بیگانه در نام شرکت یا موسسه پرهیز نموده و درصورت وجود ابهام در رابطه با نبود معادل فارسی آن باید به بانک اطلاعاتی یا مرجع های مکتوب و لغتنامه های زبان و ادبیات فارسی مراجعه داشته یا از فرهنگستان زبان و ادب فارسی استعلام گرفته شود.

کلمه هایی که فرهنگستان زبان و ادب فارسی وضع معادل فارسی را برای آنها الزامی نمی داند و همچنین واژه هایی که هنوز کلمه فارسی برای آن ها از سمت فرهنگستان تصویب نشده است از شامل شدن قانون وضع شده  “ممنوعیت استفاده از اسامی، عناوین و اصطلاحات  بیگانه ” مستثنی هستند.

به کارگیری اسامی معروف و منتخب که سبب به بازی گرفتن افکار عمومی می شود ممنوع می باشد و نباید برای تعیین نام شرکت از این عناوین استفاده کرد.

 عناوینی که ضد نظم عمومی و اخلاق حسنه و مذهبی باشد مورد تأیید برای ثبت شرکت نمی باشد.

اصطلاحاتی از جمله ساختمانی، تولیدی، تجاری، مهندسی، مشاور ، حقوقی و …  عبارتی مختصر مبنا بر نوع فعالیت به شمار می آید و در چک نمودن اسم یا عناوین درخواستی برای رعایت عدم سابقه و تشابه جزئی از نام به شمار نمی آید و بایستی واژه های خاص اضافه گردد.

استفاده از کلماتی از قبیل بنیاد، انجمن، موسسه، بانک، تشکل، گمرک، ارشاد، تبلیغات، مرکز و… در اسم شرکت یا موسسه ضرورت دریافت مجوز از مراجع ذیصلاح می باشد.

به کار گیری کلماتی همانند ایران، سرزمین، ملی، ملت و… در اسامی پیشنهادی به علت جلوگیری از سوء استفاده های ممکن احتمال بسیار کمی برای ثبت دارد و بهتر است از ایرانیان به جای ایران برای نام شرکت استفاده گردد.

به کار بردن گویش ها و لهجه بومی در اسامی پیشنهادی با اخذ تائیدیه از کتب فرهنگ بومی و یا اخذ جواز از فرمانداری، شورای شهر یا بخشداری مشکلی ایجاد نمی کند.

تحویل مدارک و ارئه مستندات لغاتنامه فارسی یا محلی و نقشه جغرافیایی کشور برای تأیید مکان استفاده شده در اسم شرکت در عناوین پیشنهادی توسط شرکت یا موسسه در حال تأسیس به  اداره  ثبت شرکت ها ضرورت دارد.

ارائه اسامی و انتخاب عناوینی که به تشکیلات دولتی و کشوری تعلق دارد از سمت درخواست دهندگان جهت تعیین نام شرکت پذیرفته نخواهد شد.

به کاربردن اسامی ائمه و نام های مقدس در موسسات خیریه، فرهنگی و موسسات خدمات زیارتی پس از دریافت جواز و درصورت رعایت سایر موارد قانونی امکان پذیر است.

در ثبت شرکت های شراکتی، می توان از اسم کامل شرکت خارجی یا بخشی از نام کمپانی خارجی به همراه اسم کاملاً فارسی و مصطلح به همراه مدارک کمپانی خارجی و ترجمه صحیح اوراق آن به کار برد.

اختصاص دادن همان اسم با همان زبان و با رسم الخط فارسی به سایر نمایندگی های شرکت های خارجی امکان پذیر است.

موسسات غیر تجاری و موسسه های تعاونی از پرداخت مبلغ انتخاب نام (هزینه تعیین نام ۴۰۰۰ تومان می باشد) معاف می باشند.

اسامی تایید شده با تنطیم و تدوین سند رسمی نیز قابل انتقال به غیر نمی باشند.

برای ثبت اداره های تعاونی نخست باید اسم پیشنهادی از منابع وزارت تعاون طی درخواستی کتبی تقاضا شود.

در انتخاب نام موسسه های تجاری تضامنی، مختلط غیرسهامی، مختلط سهامی و نسبی مراعات نمودن قوانین تنظیم و تدوین شده تجارت، مواد ۱۷۷، ۱۴۱، ۱۶۲، ۱۸۴ ضروری می باشد.

درصورت جواب منفی به اسامی پیشنهادی الزامی به واریز مجدد مبلغ ۴۰،۰۰۰ ریال برای نام شرکت نمی باشد. البته اگر بازه زمانی درخواست مجدد بیش از ۳ ماه نشده باشد.

“آگاه ثبت پیشرو در ثبت شرکت ها در سراسر ایران”

7 دیدگاه

  1. رضا نصیری 1395-12-14 در 17:13 پاسخ

    خوب بود با تشکر
    مطالبی در باره مراحل ثبت برند بفرستین ممنون

    • آگاه ثبت 1395-12-15 در 02:44 پاسخ

      ممنون از نظر شما جناب آقای نصیری عزیز

      حتما مطالبی راجع به برند قرار خواهیم داد.

      پیروز باشید

    • آگاه ثبت 1396-01-09 در 05:22 پاسخ

      درود بر شما
      ممنون از نظر خوب شما حتما راجع به مراحل ثبت برند نیز مطالبی خواهیم نوشت.

      پیروز باشید

  2. سعید 1395-12-28 در 10:21 پاسخ

    سلام
    برای شرکتی که در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۹۵ ثبت شده و تا شروع سال ۱۳۹۶ فعالیتی ندارد، نیازی به دریافت دفاتر مالیاتی و تکمیل کردن این دفاتر برای سال ۱۳۹۵ میباشد؟
    اگر نیاز به دریافت دفتر است، در سایت ثبت شرکت ها؛ در بخش شروع سال مالی باید چه تاریخی درج شود

    • آگاه ثبت 1396-01-09 در 05:11 پاسخ

      درود بر شما
      سال مالی شما از تاریخ یکم فروردین ۹۶ تا انتهای اسفند ماه ۹۶ خواهد بود و در نتیجه دفاتر مالی خود را می توانید در فروردین ماه ۹۶ نیز دریافت کنید.
      برای اعلام عدم فعالیت نیز تا پایان تیر ماه هر سال مهلت دارید.
      پیروز باشید

  3. بابک 1396-05-01 در 10:06 پاسخ

    سلام برای ثبت اسم به نام ائمه مجوز لازم را باید از کما گرفت؟
    همچنین برای بنیاد .انجمن و…؟

    • admin 1396-05-01 در 10:22 پاسخ

      درود بر شما

      بایستی به سازمان تبلیغات اسلامی مراجعه نموده و نامه تاییدیه دریافت نمایید.

      پیروز باشید

دیدگاه خود را بنویسید